Ut Huuske

vakantiehuuske.nlinfo@vakantiehuuske.nl

John Huynen
06-54757113

Zie ook ons vakantie- appartement in Bretagne locationaucroisic.fr

Nederlands English Deutsch Francais

Bezienwaardigheden

RecreatieWandelen bij de molen van Vrouwenheide

Het pleintje met de tegenover het huisje is een geliefd vertrekpunt voor vele wandelaars. U kunt dan ook in de heuvelachtige omgeving prachtige wandelingen of fietstochten maken.

Op ca 400 meter loopafstand van het huisje is het speelbos “Vrouwenheide’’ met de bijbehorende molen. Dit is het 2e hoogste punt van Nederland.

Vanaf de heuveltop van de Vrouwenheide heeft men een fantastisch uitzicht op de Vaalserberg (het hoogste punt van Nederland) en men kan dan ook kilometers ver tot in Duitsland kijken. De mergellandroute (via auto) en diverse wandel- en fietsroutes passeren het gehucht.

De streek is bekend om zijn natuurschoon en wordt druk bezocht door wandelaars en fietsers. Omliggende grote steden (Aken, Maastricht, Tongeren, Hasselt etc. zijn zeer aantrekkelijk en snel bereikbaar.

De bergen en heuvels zijn populair onder de fietsliefhebbers en In het voorjaar zijn er vaak wielerwedstrijden, die vlak langs het huisje passeren (o.a. de Amstel Gold Race en de Tour de France).

 

image example
image example

Met de auto kunt u grotere plaatsen bezoeken, zoals de winkelsteden Maastricht, Aken (Duitsland) en Luik (België) in 30 minuten, Hasselt (België) in 60 minuten. De plaatsen Valkenburg (Holland Casino en Thermae 2000), Landgraaf (Mondo Verde park), Maastricht Airport en Heerlen liggen op maximaal 30 minuten.

image example

image example


Op een kleine afstand van het vakantiehuis (+/- 6 kilometer) bevinden zich de prachtige wereldtuinen van Mondo Verde.

Ook kunt u zich in Landgraaf uitleven in de sneeuw, de grootste indoorskibaan van Europa ligt naast Mondo Verde, kijk op Snowworld Landgraaf voor meer informatie.


Voor de liefhebbers van het bezoeken van openbare sauna's en of zwembaden is de Sauna Carolus in Aken een echte aanrader.

image example

 

Terug naar boven >>